Svarbus ir kiekvieno iš mūsų asmeninis indėlis

„IKEA Industry Lietuva“ svarbiausias prioritetas yra saugios darbo vietos užtikrinimas savo darbuotojams, taip pat jų sveikata ir gerovė. Šiuo karantino laikotarpiu tai yra itin svarbu, todėl imamės papildomų priemonių ir norime atkreipti visų dėmesį, jog labai svarbus ir pačių žmonių atsakingas elgesys.

 

Situacija keičiasi. Daugėja ne atvežtinių COVID-19 viruso atvejų Lietuvoje, o vis daugiau yra užsikrečiama vienas nuo kito Lietuvoje.   

Imamės visų  įmanomų priemonių, siekiant užkirsti kelią infekcijos patekimui į įmonę ir apsaugoti mūsų darbuotojus.

 

Kolegoms, kurie gali atlikti darbą namuose, sudarome sąlygas dirbti iš namų. Tai nėra įprastas gyvenimo ritmas, tačiau mokomės naujų būdų ir metodų atlikti tas pačias funkcijas nuotoliniu būdu. Tikime, kad tai vienas iš būdų mažinant riziką į įmonę atnešti COVID-19.

 

Išskyrėme kritines vietas, kuriose lankosi daugelis darbuotojų, pavyzdžiui tualetuose, valgykloje, poilsio zonose numatėme papildomą dezinfekciją. Greitu metu pradėsime patalpų dezinfekciją ozonu.

 

Darbuotojų atvykimą į darbo vietas organizuojame pagal SAM rekomendacijas. Šiandien samdome dvigubai daugiau transporto priemonių darbuotojų kelionei į/iš darbo vietos. Ėmėmės papildomų kontrolės priemonių, kad kiekvienas galėtų laikytis reikiamo atstumo.

 

Valgykloje išstumdėme stalus, sužymėjome laukimo vietas, indikuojančias  saugų  atstumą tarp darbuotojų. Taip pat skyrėme apsaugines kaukes.

 

Intensyviai dirbame, kad pakavimo darbo vietose užtikrintumėme dar saugesnes darbo sąlygas. Tikriname kiekvienos pamainos darbuotojų temperatūrą, darbuotojams išduodame kaukes bei veido skydelius, pakavimo linijos konvejerį dezinfekuojame po kiekvienos darbuotojų rotacijos.

 

Dar kartą norime atkreipti visų dėmesį, jog kiekvieno asmeninis indėlis ir papildomas susikaupimas šiuo laikotarpiu yra labai svarbus – saugokime save, būkime atsakingi už savo ir šalia esančių žmonių sveikatą. Laikytis nustatytų reikalavimų yra kiekvieno iš mūsų atsakomybė, todėl primename ir raginame – laikykimės saugaus atstumo, dėvėkime turimas asmens apsaugos priemones, kuo mažiau lankykimės parduotuvės, kitose viešose vietose.