IKEA žiemos šventes pasitinka apžvelgdama gamyklos 10-metį

Šių metų žiemos šventės bendrovei „IKEA Industry Lietuva“ – ypatingos: vieną gražiausių metų švenčių gamykla pasitiko minėdama savo veiklos dešimtmetį.

„Pirmąjį apskritą jubiliejų gamykla pasitinka kartu su visais 700 šiuo metu įvairių profesijų darbuotojų. Beveik 300 iš jų čia dirba nuo pat pirmųjų dienų, kai IKEA grupė įsigijo tuo metu Kazlų Rūdoje veikiančią įmonę „Girių bizonas“. Nuo 2014 metų įmonė žinoma kaip „IKEA Industry Lietuva“, dalis šioje bendrovėje dirbančių žmonių tapo daugelio įmonei svarbių įvykių, tarp jų – pernai pradėto gamyklos plėtros projekto – dalyviai bei liudininkai. Tai bus naujos kartos gamykla, o visų mūsų laukia labai įdomus laikotarpis, į kurį šiandien žvelgiame kaip į tobulėjimo galimybę“, – sako „IKEA Industry Lietuva“ bendrovės generalinė direktorė Inga Urbonavičiūtė.

Pastarieji dešimt metų gamyklai buvo permainų ir augimo laikotarpis, prasidėjęs netrukus po to, kai Kazlų Rūdos baldų fabriką įsigijo žinoma Skandinavų įmonė. Per visą savo veiklos dešimtmetį gamyklai buvo svarbios moderniam pasauliui vis aktualesnėmis tampančios tvarios veiklos idėjos, buvo rūpinamasi geresnėmis darbuotojų sąlygomis bei visai bendruomenei svarbiais poreikiais.

„Laikydamiesi tvarumo principų, galime prailginti ir daiktų gyvavimo amžių, ir mūsų gamtos ištekliams skirtą laiką. Taupome, pakartotinai panaudodami vandenį, diegiame technologijas, padedančias taupyti žaliavas neprarandant kokybės, naudojame biokurą, iš atsinaujinančių šaltinių generuojamą elektros energiją. Investuojame į geresnes darbo sąlygas, saugią ir sveiką aplinką, įprasminame savo laiką, tapdami bendruomenei svarbių projektų dalyviais, kartu su visais sodiname medžius, tvarkome aplinką, diegime ekologiškus sprendimus. Visuomet siekiame būti bendruomenės dalimi“, – pasakoja I. Urbonavičiūtė.

Gamyklos sukaktį kartu su gražiausiomis žiemos šventėmis švenčiantys kolegos buvo pakviesti į metus palydinčią šventę – pasikalbėti apie jų veiklą įprasminantį laiką, ateities vizijas bei pagerbti ilgamečius gamyklos darbuotojus. Šventė surengta patalpose, kuriose šiuo metu etapais vykdomas svarbiausias šio laikotarpio gamyklos plėtros projektas. Jo pabaigtuvės numatytos 2019-aisiais.

Kiekvienam 10 pastarųjų metų gamykloje dirbusiam įmonė dovanojo po simbolinį sidabrinį ženkliuką, kuriame pavaizduotas Aleno raktas – ypatingas universalus įrankis baldams montuoti. Aleno raktą yra išmėginę ir pamėgę namuose „IKEA“ gaminius savarankiškai montuojantys ir jaukius namus kuriantys vartotojai.