Atvirų durų dienoje – aplinkosauginės dirbtuvės vaikams

IKEA Industry Lietuva kasmet atveria duris darbuotojų šeimoms, draugams ir kaimynams. Šiemet net 340 lankytojų panoro pamatyti, kur jų artimieji dirba ir išvysti įspūdingus įrenginius, naudojamus gamykloje. Renginio metu buvo pravesta net 20 ekskursijų.

Renginio metu svečiams buvo aprodytos gamyklos, pasakojama apie jų veiklą, pristatytas baldų gamyklos plėtros projektas, įrengtas IKEA 75-mečiui paminėti skirtas kampelis. Jame darbuotojai su šeimos nariais, draugais galėjo nusifotografuoti istorinių, IKEA atkurtų baldų interjere. Nemažai dėmesio šventės metu buvo skirta aplinkosauginėms temoms: ekskursijos metu renginio dalyviams buvo pasakojama, kokiais aplinkosauginiais principais bendrovė vadovaujasi, taip pat veikė dirbtuvės, kuriose buvo mokoma, kaip iš antrinių žaliavų pasigaminti naudingus daiktus.

Ekskursijų metu pristatytos plokštės ir baldų gamyklos. Kartu renginio vedėjai išsamiai papasakojo apie baldų gamyklos plėtros projektą, kaip naujosios kartos gamykloje bus automatizuoti procesai, kokie įrenginiai, praminti „robotais“, padės kasdienėse darbo funkcijose. Baldų gamyklos plėtros projektas jau įpusėjęs, jis bus užbaigtas kitų metų vasarą.

Pasak IKEA Industry Lietuva generalinės direktorės Ingos Urbonavičiūtės, renginį organizavo patys darbuotojai. Būtent dėl jų įdėtų pastangų renginys buvo sklandus ir išskirtinis. Kai kurie darbuotojai į šventę pasikvietė ir savo senelius, tarp kurių buvo galima sutikti anksčiau, dar prie senosios linijos, dirbusių darbuotojų.

„Ši šventė it platus giminių susitikimas, kupinas dalijimosi įdomiausiomis istorijomis, džiaugsmu, patirtimi. Visada įdomu išgirsti, kaip gamybinius procesus mato vaikai. Jie sudėtingą gamybą tapatina su įprastais kasdienėje aplinkoje matomais vaizdais. Plokščių gamybos procesas jiems priminė spaudžiamą sūrį, įrenginys, kuris skirtas plokštei aušinti po presavimo, vienai mergaitei atrodė kaip gėlė, operatorinė buvo pavadinta kompiuterių klase ir pan.“, – vaikų įspūdžiais dalinasi I. Urbonavičiūtė. Kai kurie renginio dalyviai gamykloje lankėsi ne pirmą kartą. Nepaisant to, jie tikino, kad mielai apsilankytų ir kitąmet.

 IKEA Industry Lietuva aplinkosauga yra vienas iš prioritetų veikloje, todėl neatsitiktinai šiai temai buvo skirtas dėmesys ir renginio metu. Vadovaudamiesi tvaraus veikimo principais, nuolatos siekiame vis labiau mažinti poveikį aplinkai ir didinti komfortą savo kaimynams. Aukštus socialiai atsakingo veikimo standartus keliame ne tik sau, stengiamės įtraukti ir kitus, kad aplinkai draugiško elgesio principai plistų kuo plačiau“, – teigia I. Urbonavičiūtė.

Ekskursijos metu buvo pasakojama, kokiais veiksmais IKEA Industry Lietuva rūpinasi aplinkos saugojimu bei kokiais tvaraus veikimo principais bendrovė vadovaujasi. Lauke veikusiose dirbtuvėse vaikai mokėsi iš antrinių žaliavų pasigaminti įvairius naudingus daiktus. Vieni ėmėsi šaukštų gamybos, kiti aiškinosi, kaip gaminti atšvaitus ir kodėl jie reikalingi.