Aplinkosaugos projektas sėkmingai juda finišo link

„IKEA Industry Lietuva“, įsikūrusi Kazlų Rūdoje, sėkmingai įgyvendina aplinkosaugos projektą. 70 metrų aukščio kaminas jau pastatytas.

 

Šalčiai ir pandemija darbų nesustabdė

Dar praėjusiais metais buvo pranešta apie įgyvendinamą „IKEA Industry Lietuva“ aplinkosaugos gerinimo projektą – 70 metrų kaminą. Kaip anksčiau buvo teigiama, kamino eksploatacijos pradžia numatoma 2021 metų kovo mėnesį. Darbai sklandžiai vyksta ir kaminas jau stovi įmonės teritorijoje.

 

„Labai džiaugiamės, kad šalčiai ir antroji pandemijos banga nesustabdė numatytų darbų. Visi trys kamino segmentai šios savaitės pradžioje sklandžiai pasiekė statybvietę ir vienas po kito buvo sėkmingai pastatyti ant pamato bei sujungti.

 

Planuojame, jog iki vasario vidurio bus atlikti visi paruošiamieji darbai, o vasario pabaigai šlapio veikimo elektrostatinio filtro išmetimai bus pajungti į naujai pastatytą kaminą“, – pasakoja generalinė direktorė Inga Urbonavičiūtė.

 

Išskirtinai aplinkosauginė investicija

70 metrų kaminas – tai investicija į kvapų koncentracijos mažinimą gyvenamojoje aplinkoje, didinant sklaidą. Šiam aplinkosaugos projektui įmonė skyrė 1 milijoną eurų ir tai, anot generalinės direktorės, išskirtinai aplinkosauginė investicija, kuri atsipirks pagerėjusiomis gyvenimo sąlygomis Kazlų Rūdoje.

 

„Šis kaminas – darbui ir laikui imli investicija. Nors praėjusiais metais buvo daug nenumatytų veiksnių, kurie turėjo įtakos ir šiam projektui, kol kas viskas vyksta sklandžiai ir tikime, kad jau visai greitai kaminas sėkmingai bus eksploatuojamas“, – teigia I. Urbonavičiūtė.